2012. október 6., szombat

Prézlis rakott krumpli

Ezt a fotót most fedeztem fel az "elfeledettek" között. Néhány héttel ezelőtt beszélgettünk volt szembeszomszédnőmmel, és valahogy szóba jött a rakott krumpli. És akkor megtárgyaltuk, hogy számunkra továbbra is a krumpli-tojás-tejföl-lel készülő étel az igazi rakott krumpli, esetleg éppen egy kis pirított prézlivel megbolondítva. Még aznap elkészítettem, persze prézlisen.:)

Prézlis rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg krumpli, 10 tojás, 6-7 dl tejföl, 10-15 dkg zsemlemorzsa, olaj, só, bors, kevés vaj.

Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, a tojást keményre főzzük, majd mindkettőt meghámozzuk. 1/2-1 dl olajban világosbarnára pirítjuk a zsemlemorzsát, és félretesszük. Egy hőálló edényt kikenünk vajjal, majd belerétegezzük a tetszés szerint darabolt vagy lereszelt krumplit és tojást. A rétegezést krumplival kezdjük, majd tojás következik, ezt bőven meglocsoljuk tejföllel, végül megszórjuk pirított morzsával, és addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Ekkor előmelegített sütőbe toljuk (180-200 fok), és 15-20 perc alatt jól összesütjük.

HÚSV. - 2013.

1 megjegyzés: