Vasárnap sütöttem ezt a gyorsnak is mondható desszertet, és hatalmas sikert aratott. A hat tekercs észrevétlenül elfogyott, nagyon etette magát. Kihűlve, de szobahőmérsékleten a legfinomabb.
Meggyes-gesztenyés és epres-gesztenyés rétes
Hozzávalók: 45 dkg mélyhűtött leveles tészta, 40 dkg fagyasztott
gesztenyepüré (kb. 1,5 csomag), 35 dkg fagyasztott meggy és/vagy eper, esetleg
mindkettő, 2-3 evőkanál búzadara, 1 tojás, liszt.
Elkészítése: A leveles tésztát és a gesztenyepürét szobahőmérsékleten
vagy hűtőszekrényben hagyjuk felolvadni. A leveles tésztát 6 téglalapra vágjuk,
majd lisztezett felületen mindegyiket vékonyra nyújtjuk. A gesztenyepürét is
hatfelé osztjuk, majd az egyes adagokat szétmorzsoljuk a kinyújtott tésztalapok
hosszanti oldalán. A pürét végigrakjuk fagyasztott meggyel vagy eperrel (ha az
eprek túl nagyok, feldaraboljuk őket), a gyümölcsöt kissé bele is nyomkodjuk a
pürébe, megszórjuk kevés búzadarával, majd nem túl szorosan feltekerjük. A
tekercsek két végét jól összenyomkodjuk, majd a tekercsek alá hajtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, alaposan megkenjük felvert
tojással, majd 180-200 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjegyzés: Nem szükséges cukor ehhez a desszerthez, mert a
gesztenyepüré elég édes, de ha valaki mégis édesebben szereti, akkor – főleg a
meggyes tekercseknél – szórhat kevés cukrot is a gyümölcsre, mielőtt
feltekerné, vagy porcukorral megszórva kínálja.
EK - 2013/3
EK - 2013/3
Hűű ez nagyon jól hangzik, no meg jól is néz ki...kérhetek?
VálaszTörlés