Még sosem vettem füstölt csirkét. Most megláttam, elég jó áron is volt, hát kipróbáltuk. Nagyon finom. Most fő vele a bableves, a mellének egy részét pedig ehhez a finom frissítő salátához használtam fel. Megmondom őszintén, néhány csepp olívaolajon kívül én semmi más fűszert nem használtam hozzá, élveztem a zöldségek szinte natúr ízét. A hús eléggé sós volt, bőven megfűszerezte őket.
S bár most eléggé búval bélelt kint az idő, ez a saláta tavaszt hozott a házba. Már nagyon várjuk az igazi tavaszt!:)
Füstölt csirkés saláta
Hozzávalók 1 személyre: 1 marék rukola, 1 marék fiatal madárbegysaláta, 1 karcsú sárgarépa, 2 hónapos retek, 2 szál újhagyma, 1 darabka kápia paprika, néhány szelet füstölt csirkemell, olívaolaj.
Elkészítése: A salátákat megmossuk, majd konyhai papírtörlővel jól felitatjuk róluk a vizet. A répát meg az újhagymát megtisztítjuk, és a retekkel együtt karikára, a paprikát pedig vékony csíkokra vágjuk. Egy tálban mindent összeforgatunk, majd meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal. Tálaláskor a tetejére helyezzük a füstölt csirkedarabokat.
KAL: 2018.
Néha én is veszek ilyen füstölt mellet vagy combot, hamar kész van belőle egy étel.
VálaszTörlésAdél, ez nem az a vákuumozott füstölt mell vagy comb, ez egy fél csirke volt, az Auchanban vettem. Igazi füstös, készen megfőzve. Még a paszulyleves is olyan finom lett vele! :)
VálaszTörlésÉn mostanában szinte salátán élek, meg egy kis levesen, és a tied is nagyon jól hangzik. Az önteteket a salátákra én sem szoktam túlbonyolítani vagy egy kis olívaolaj, vagy joghurt. Nagyon szép a koszorú a tányér fölött, saját készítésű?
VálaszTörlés