2013. május 26., vasárnap

Bodzás, citromos muffin

Sikerült elkapni a múlthét legjobb napját arra, hogy bodzát gyűjtsünk. Nálunk még nagyon az elején tart a bodza virágzása, eleinte nem is láttunk csak bimbódzó bokrokat. Aztán tovább és tovább haladva, amellett, hogy olyan helyeket fedeztünk fel, amelyeken még sosem jártunk, gyönyörű bodzabokrokat is találtunk, tányérnyi kinyílt virágokkal, élvezet volt szedni. Két nagy szatyorral gyűjtöttünk, amellett, hogy nekünk is jócskán maradt, még másoknak is adtam belőle. Még aznap este készült ez a muffin, stílszerűen - bodzával. Sütöttem néhányat hagyományos muffinformában, néhányat pedig a kolléganőmtől szülinapomra kapott rózsamuffinformában. Nagyon ízlett mindenkinek.



Bodzás, citromos muffin

Hozzávalók 12 darabhoz: 25 dkg liszt, 5 evőkanál fruktóz, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só, 1 citrom reszelt héja, 4-5 friss bodzavirág, 10 dkg olaj, 3 tojás, 1 citrom leve, 1/2-1 dl tej.

Elkészítése: Tálba mérjük a lisztet, és hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót. A bodzavirágot egy villa segítségével lefejtjük a szárról, és szintén a liszthez adjuk. Egy külön tálban felverjük a tojást, simára keverjük az olajjal, majd eldolgozzuk a citromlével. A keveréket a liszthez öntjük, és összedolgozzuk. Ezután a masszához annyi tejet öntünk, amennyi szükséges ahhoz, hogy egy enyhén folyós, amolyan szottyanó tésztát kapjunk belőle. A masszát muffinformákba adagoljuk, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Langyosan, hideg tejjel isteni.

KT - 2015/5

2 megjegyzés:

  1. Szépek és finomak is lehettek, nagyon jó!

    VálaszTörlés
  2. Finom is volt, meglepően finom. :) Bár már nem az első virágos muffin-próbálkozásom. :)

    VálaszTörlés