Zúza-szívpörkölt puliszkával, káposztasalátával
Hozzávalók 4-5 személyre: 1 kg csirkezúza és -szív vegyesen, 2-3 hagyma (és/vagy újhagyma), 1,5 teáskanál pirospaprika, só, bors, 2 evőkanál sűrített paradicsom vagy házi ketchup, 1 púpozott evőkanál liszt, kevés olaj vagy zsír; a tálaláshoz: puliszka, friss káposztasaláta.
Elkészítése: A hagymát csíkokra vágjuk, megdinszteljük az olajon, megszórjuk pirospaprikával, majd beletesszük a jól lekapargatott, minden oda nem illőtől megtisztított zúzát és szívet. Felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, megsózzuk, megborsozzuk, majd hagyjuk felforrni. Amikor felforrt, a kuktát lefedjük, és kis lángon főzzük kb. egy órán át. Ekkor levesszük a fedőt, ellenőrizzük, hogy megfőtt-e a hús, és ha megpuhult, akkor behabarjuk a paradicsomsűrítménnyel és kevés vízzel elkevert liszttel. Jól kiforraljuk, ha szükséges, utánasózunk, majd puliszkával és káposztasalátával tálaljuk.
KAL - 2014.
Tök jó a csillag! Homokozo forma? Puszi: Berni, Chisinau
VálaszTörlésBerni, mit képzelsz??? :D :D :D
VálaszTörlésIgazából az is lehetett volna, de most kivételesen szilikon minitortaforma! :) Puszi
SZeretem a belsőségeket, ízlett volna ez is:) S olyan szépen tálaltad. Csillag született:)
VálaszTörlésJó párosítás, a puliszka hogy készül?
VálaszTörlésKati, aranyos vagy! :)
VálaszTörlésWanna, sós vízben megfőzzük a kukoricadarát. 1 liter vízhez 20-25 dkg darát számítunk, és hasonlóan készül, mint a tejbegríz. :)