2013. július 27., szombat

Mediterrán töltött zsemle, avagy szendvics kicsit másképp

Egy kései reggelinek mára vagy korábban holnapra még kapóra jöhet az ötlet. Egyszerű hozzávalókból készül, mégis nagyszerű a látvány és ahhoz méltó az ízhatás is. A fűszerezést ki-ki ízlése szerint variálhatja, nálunk is készült bazsalikomos és mentás is.




Mediterrán töltött zsemle

Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy zsemle, 5-6 tojás, 3 evőkanál olaj, 1 db. 125 g-os Camembert-karika vagy 4 vastagabb szelet sajt, 2 paradicsom, só, bors, friss vagy szárított zöld fűszerek ízlés szerint (menta, bazsalikom, zsálya, oregánó).

Elkészítése: A tojásokat habosra verjük, sóval, borssal ízesítjük, és a felforrósított olajon állandóan kavargatva félig megsütjük. A zsemléknek kalapot vágunk, és belsejüket kivájjuk úgy, hogy legalább jó ujjnyi vastag peremük maradjon. A paradicsomot felszeleteljük, a friss fűszereket (ha azt használunk) finomra aprítjuk, a Camembert-t is kisebb darabokra-szeletekre vágjuk. A zsemlék aljára helyezünk néhány szelet paradicsomot, megszórjuk sóval majd aprított vagy morzsolt zöld fűszerrel, szétoszlatjuk bennük a rántottát, majd befedjük sajtdarabokkal. Középre egy paradicsomdarabkát helyezünk, és ismét megszórjuk zöld fűszerrel, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 5-10 percre. Fogyasztható is.

KT - 2017/4


2 megjegyzés:

  1. Edith, ne csábits a bűnbe ezzel:) Tudod nem ehetek kenyeret:) De úgy megkivántam vmi finom sajtot:)

    VálaszTörlés
  2. Jaj, Kati, már megint az a diéta! Nem akarod elhinni, hogy csak sanyargatod magad vele. Enni és élni élvezettel! Ez legyen a mottó. Egy ilyentől még nem fogsz elhízni, ne aggódj! Amúgyis szinte csak a héja marad, a belsejét kiszeded! :)

    VálaszTörlés