2013. július 26., péntek

Zabpelyhes barackkrémleves narancslével

A címe talán nem túl kecsegtető, annál is inkább, hogy egyesek fejvesztve menekülnek minden olyan hozzávaló elől, ami a reform vagy egészséges táplálkozással hozható kapcsolatba. Mint amilyen a zabpehely is. Pedig mennyi lehetőség rejlik benne! Ezt a levest is vele sűrítettem például, és így semmiféle zsiradékot meg lisztet nem kellett használnom. És végül az előkészített tejszínt sem tettem bele, inkább egy jó nagy narancs levével ízesítettem-hígítottam. Nagyon finom lett, amolyan még-ízű. :) És nem beszélve arról, hogy pillanatok alatt elkészült, a gyümölcs pedig nem főtt, hogy elvesztődjenek belőle a vitaminok és tápanyagok. Mivel a férjem nem evett belőle, mert akkor fruktózzal édesítettem volna, ezúttal barna nádcukorral édesítettem minimálisan, de ez plusz aromát is kölcsönzött neki.



Zabpelyhes barackkrémleves narancslével

Hozzávalók: 3 dl tej, 3 dl víz, 5 evőkanál zabpehely, 65 dkg őszibarack (vagy más barack), 2 evőkanál barna nádcukor, 1 narancs leve, csipetnyi só.

Elkészítése: A tejet fölförraljuk a vízzel, majd beletesszük a zabpelyhet, a sót meg a cukrot, és állandóan kavargatva ismét fölforraljuk. Ekkor félrevesszük a lángról, és néhány percre félretesszük, hogy a zabpehely megpuhuljon. Ezalatt kimagozzuk a barackot, feldaraboljuk, és a zabpehelyhez adjuk. Botmixerrel az egészet simára turmixoljuk, végül pedig belekeverjük a narancslevet, és akár tálalhatjuk is. Mi így ettük, langyosan, de behűtve is nagyon finom lehet, sőt.

FI - 2014/7


1 megjegyzés:

  1. Nagyon kísért engem a barackkrémleves:) Még két másik blogon is láttam a napokban, persze mind - mind más változatban, mindeniket megkóstólnám, de legjobb lesz, ha én is készítek:)

    VálaszTörlés