2013. augusztus 28., szerda

Aszalt paradicsomos rókagombamártás

Gyors vacsorának készült két személyre. Aszalt paradicsommal dobtam fel, nagyon finom lett.



Aszalt paradicsomos rókagombamártás

Hozzávalók 2 személyre: kb. 30 dkg rókagomba, 1 hagyma, 5 db fél aszalt paradicsom, 5 evőkanál olaj, 1 csapott teáskanál pirospaprika, 2 csapott evőkanál liszt, 2 dl tej vagy tejszín, 1 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors; a tálaláshoz: 20-25 dkg spagetti.

Elkészítése: A hagymát finomra aprítjuk, és megdinszteljük az olajon. Rászórjuk a pirospaprikát, fölöntjük kevés vízzel, majd zsírjára pirítjuk. Rádobjuk a felaprított gombát, és a kis kockákra vágott aszalt paradicsomot, megsózzuk, és gyakran kavargatva pároljuk addig, amíg a leve el nem fő. Ha úgy tűnik, hogy a gomba még nem főtt meg, akkor, öntünk kevés vizet rá, és addig főzzük tovább, amíg teljesen meg nem puhul. Ekkor zsírjára pirítjuk, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, és felöntjük a tejjel/tejszínnel. Belekeverjük a tejfölt is, majd vízzel hígítjuk tovább, ha szükséges, és jól kiforraljuk. Utánasózunk, borssal és aprított petrezselyemzölddel ízesítjük, végül a kifőzött spagettivel tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Na most mond meg, honnan szedjek én rókagombát?:) Imádom, bármiben, így is:)
    A nyáron ettem egy ismerősnél rókagombás pitét, azóta vágyom elkészíteni, de honnan rókagomba?

    VálaszTörlés
  2. Hát, Kati, szedni kell. :) Én pl. ezt az egyet felismerem, és le is merem szedni, de most éppen véletlenül a Kauflandban találtam. Ritkán, de szokott lenni. Illetve ugyanott lehet szárítottat is venni, bár a vargányával ellentétben ez nem lesz valami élvezetes így az ételben.
    Vagy esetleg Kornd és Parajd tájékán lehet venni az utcai árusoktól, csak azok olyan árat kérnek, hogy ihaj...

    VálaszTörlés