Talán már több hónapja is van, hogy nem ettünk hagyományos, olajban sült szalmakrumplit. Legalábbis itthon. Úgy rászoktunk a sütőben sült változatára, hogy most már nem is cserélnénk le semmi pénzért. Igaz, nem olyan egyenletesen ropogós, mint amikor olajban sütjük, de ez nem olyan nagy hiba, legalábbis számunkra nem. Ha valaki mégsem kedveli, süssön mellé "rendes" szalmakrumplit. Nálam éppen megsült egy adag most is a sütőben... :)
Mustármagos grillcsirke vele sült szalmakrumplival
Hozzávalók 5-6 személyre: egy kb. 1,5 kg-os konyhakész grillcsirke, 2 evőkanál őrölt mustármag, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál só, 1/2 teáskanál bors, 1/2 teáskanál gyömbérpor, 1/2 teáskanál szerecsendió, 3 evőkanál olívaolaj; a szalmakrumplihoz: 1 kg krumpli, só, bors, 3-4 evőkanál olaj.
Elkészítése: A csirkét kívül-belül megmossuk, szárazra törölgetjük, majd kézzel alaposan bedörzsöljük az olajjal elkevert fűszerekkel. Minimum 1-2 órára félretesszük pácolódni, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 200 fokos sütőbe toljuk. Légkeverésen kb. 40 percig sütjük. Ekkor kivesszük, körészórjuk a hasábokra vágott, fűszerrel megszórt és olajjal kissé meglocsolt krumplit, és további 20 percig sütjük. Végül még kb. 10 perc alatt rápirítunk, hogy a csirke és a krumpli is aranyszínűre süljön. Friss salátával, mártogatóssal, savanyúsággal, bármivel finom.
KAL - 2015.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése