Bármennyire is furcsa, ez a pizza csupa maradékokból készült. Igen, még a fürtojás is éppen maradék volt, mert túl sokat főztem meg a fürjtojással töltött csirkefasírthoz. Sajtom pedig nem volt, de volt még kétmaréknyi juhtúróm, így aztán az került a pizzára. Sonka sem volt túl sok, ezért szépen csíkokra vágtuk, és szétosztottuk a pizzákon. És mivel a nyers, meleg paprikát nem szeretjük (hiszen annyi idő alatt nem sül át, amíg a többi megsül), hát csak a végén tettük rá. Szószként a nyáron készített házi ketchupot használtam. Nagyon finom volt az ízkombináció.
Fürjtojásos, juhtúrós pizza
Hozzávalók 4-5 személyre: 1 adag pizzatészta (1 teáskanál száraz élesztő, 45 dkg liszt, 2 teáskanál só, 4 evőkanál olaj, 240 ml víz), 1 kis üveg házi ketchup vagy paradicsomszósz, 8-10 szelet sonka, 2 nagy maréknyi juhtúró, 5-6 főtt fürjtojás, 1 kisebb kápia paprika, petrezselyemlevelek (illetve bármi, ami még van otthon - kukorica, zöldségek, olajbogyó, szalámi stb.)
Elkészítése: A pizzatészta hozzávalóit összegyúrjuk, és megkelesztjük. Kelesztés után vagy 4 részre osztjuk, és kerek pizzákat formálunk belőlük, vagy szögletesre nyújtjuk, és egy nagy tepsibe terítjük. A tésztát megkenjük szósszal, szétoszlatjuk rajta a csíkokra vágott sonkát meg a vékony karikákra vágott fürjtojást, rámorzsoljuk a juhtúrót, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Miután kivesszük, paprikakarikákat és petrezselyemleveleket helyezünk rá.
EK - 2014/9
Kedves Edith!
VálaszTörlésSikerekben bővelkedő, békés, boldog új esztendőt kívánok!