2013. december 5., csütörtök

Zöldséges-sajtos csirkecomb

Egy abszolút átlagos (fantáziátlan), de annál egyszerűbb és gyorsabb fogás, például vacsorára abból, amit a pillanatnyi hozzávalók szolgáltatnak. Sok munkánk sincs vele, csak bepakolunk mindent egy edénybe, a sütő majd elvégzi a dolgát. Látványra sem a legétvágygerjesztőbb, de nagyon finom. A fűszerezése egyénileg, ízlés szerint variálható.



Zöldséges-sajtos csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre: 8 konyhakész csirkealsócomb, 50 dkg fagyasztott zöldségkeverék (sárgarépa, borsó, karfiol, zöldbab), 20 dkg sajt, 1 teáskanál só, 1/2 teáskanál bors, csipetnyi őrölt kömény, 2 teáskanál Zatar-fűszerkeverék, olaj.

Elkészítése: A combokat megmossuk, megszárítgatjuk, majd alaposan megszórjuk az összekevert fűszerekkel. Hőálló edénybe helyezzük őket. A fagyasztott zöldséget egy tálba öntjük, rászórjuk a megmaradt fűszerkeveréket, kézzel jól összeforgatjuk, majd ráhalmozzuk a csirkére, és szépen elegyengetjük. Meglocsoljuk 3-4 evőkanál olajjal, az edényt lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 30 percig sütjük-pároljuk. Ekkor levesszük az edény fedelét, rászórjuk a lereszelt sajtot, és annyi időre toljuk vissza a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon, és kissé rá is piruljon (5-10 perc). Ha valaki akarja, egyéb köretet is készíthet mellé, mi így ettük, önmagában.

FF - 2014/1

2 megjegyzés: