2014. február 3., hétfő

Hagyományos téli hétvégénk Ivóban

Az Erdélyi konyha csapatával ismét egy vagány hétvégét töltöttünk együtt. Az ivói Honor Villa csodálatos helyszíne ezeknek a téli találkozóinknak, ahol rengeteget főzünk, eszünk, nevetünk és szórakozunk. Nem utolsó sorban azonban ezek a találkozók remek alkalmak a személyes kapcsolatok, a csapatszellem és a csapattudat megerősítésére, illetve a közös dolgaink megbeszélésére és a mindenféle tanulásra. Immár harmadik éve, hogy Gyugyi Péter fényképész, (többek között) a Nők lapja konyha és a Gusto magazinok fotósa is megtiszteli jelenlétével találkozóinkat, és rengeteget tanít, segít, magyaráz, hogy mi minél jobb fotókat is készítsünk, ha már olyan finomakat főzünk! ;) :)
Köszönet illet mindenkit, aki hozzájarul ahhoz, hogy ezek az alkalmak összejöjjenek, és feledhetetlenek legyenek mindanniyunk számára! :)
Az alábbi képsort talán végignézni is eléggé gyomrot terhelő feladat lesz, hát még végigenni az egészet - össz-vissz 2 nap alatt! Gondoljatok csak bele, micsoda megpróbáltatás volt ez számunkra! :) ;) :P A fotók nem feltétlenül időrendi sorrendben vannak, illetve én és Kati készítettük őket.

Az egyik sütistál...

A véletlen szülte remekmű: spenótos röszti by Zsozsó

Ivói vadastál ... kissé megdézsmálva

Vadhúsos szusi kétféle kivitelben by me

Háromféle szusi négyféle kivitelben + a készítése közben született "melléktermékek" by me

Uborkával töltött mangalicarolád mártással by Ottis és Jutka

Szarvaslábszár ropogós zsemlekockákkal by me, Karcsi, Adél, és mindenki, aki segített

És a Kati által készített fotók:

Mangalicás lepénykék - amiből egy falat nem sok, annyit sem ettem, mert nem jutott kézre

Tűzdelt szarvascomb spenótos galuskával

Gombás mangalicatokány puliszkával

Borzas karaj

"Flékeny"

Ivói vadastál ... eredeti tálalásban, a háttérben néhány istenien finom pástétommal

Vargányás vaddisznóleves

Töltött vaddisznódagadó aszalt szilvás, almás vöröskáposztával

7 megjegyzés:

  1. A töltött dagadó az utolsó fényképen, bárányból készült? A Húsvéti (román) ételspecialitásra, a "drob de miel"-re emlékeztet.

    VálaszTörlés
  2. Hobbiszakács, nem nem bárányból készült, hanem mangalicából vagy vaddisznóból,már nem tudom pontosan. És bár kinézetre hasonlít a drobra, valóban, azért az íze teljesen más volt. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon irigykedve néztem végig :) Remek találkozó lehetett :)

    VálaszTörlés
  4. Györgyi, az volt, bizony! :) És igen, vállalom, irigykedhetsz! :D :D :D

    VálaszTörlés
  5. Vargányás vaddisznóleves:) Én is készülök a beszámolóval, te gyors voltál:)

    VálaszTörlés
  6. Még végignézni is sok a kaja, hát még végigenni :-) de jó volt nagyon a találkozó is, az ételek is!

    VálaszTörlés