2014. március 14., péntek

Sajtos-kolbászos csiga

Hirtelen jött ötletből született, és abból, amit otthon éppen találtam. A kolbászt magam készítettem múltkoriban, csirke- és marhahús, illetve libaháj keverékéből. Hogy megsütve milyen, még nem tudok nyilatkozni, ebben a csigában elég jól szerepelt. :) Kicsi lányom hathatós segítségével készült a csiga: nemcsak kétkezi munkával segített be, hanem az írnoki feladatokat is ő vállalta. Januárban múlt 6 éves, ősztől lesz iskolás, méghozzá előkészítős, szóval az írástól még kicsit messze áll.... :)


És akkor "lefordítva" a receptet:

Sajtos-kolbászos csiga

Hozzávalók: 40 dkg leveles tészta, 10 dkg friss kolbász, 10 dkg reszelt sajt, 10 dkg kukorica, 2 tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, 2 evőkanál tejszín.

Elkészítése: A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk (ha nyújtott tészta, akkor is vékonyítsuk még). A tojásokat felverjük, kb. 2 evőkanálnyit kiveszünk belőle, és félretesszük. A kolbászt szétnyomjuk, elkeverjük a tojással meg a reszelt sajttal, és hozzáadjuk a zsemlemorzsát. Sózzuk, borsozzuk, majd rákenjük a kinyújtott tésztára úgy, hogy egyik hosszanti oldalán üresen hagyunk 2-3 ujjnyit. A tölteléken szétosztjuk a kukoricát, kissé bele is nyomkodjuk, az üresen hagyott részt vékonyan lekenjük tojással, majd a tésztát jó szorosan feltekerjük. A tekercset 1 ujjnyi vastag csigákra daraboljuk, sütőpapíros tepsire fektetjük őket, majd lekenjük a megmaradt tojás és a tejszín keverékével. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép aranysárgára sütjük.

KAL - 2015.







2 megjegyzés: