És akkor "lefordítva" a receptet:
Sajtos-kolbászos csiga
Hozzávalók: 40 dkg leveles tészta, 10 dkg friss kolbász, 10 dkg reszelt sajt, 10 dkg kukorica, 2 tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, 2 evőkanál tejszín.
Elkészítése: A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk (ha nyújtott tészta, akkor is vékonyítsuk még). A tojásokat felverjük, kb. 2 evőkanálnyit kiveszünk belőle, és félretesszük. A kolbászt szétnyomjuk, elkeverjük a tojással meg a reszelt sajttal, és hozzáadjuk a zsemlemorzsát. Sózzuk, borsozzuk, majd rákenjük a kinyújtott tésztára úgy, hogy egyik hosszanti oldalán üresen hagyunk 2-3 ujjnyit. A tölteléken szétosztjuk a kukoricát, kissé bele is nyomkodjuk, az üresen hagyott részt vékonyan lekenjük tojással, majd a tésztát jó szorosan feltekerjük. A tekercset 1 ujjnyi vastag csigákra daraboljuk, sütőpapíros tepsire fektetjük őket, majd lekenjük a megmaradt tojás és a tejszín keverékével. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
KAL - 2015.
De aranyosak:) S a csigád sem semmi:)
VálaszTörlésBocs,de a csajok fotója viszi nálam a pálmát!:)
VálaszTörlés