Isteni finom, különleges aromájú grillezett hús. Ez a pác nagyon bejött nekünk, mégha először eléggé meredeknek is tűnt a párosítás. Az egészben azonban az volt a legkülönlegesebb, hogy a paradicsomot kivéve a hús mellé evett saláta kizárólag a kertben termett zöldekből állt össze. Na jó, a só, a citromlé meg az olívaolaj nem a kertben termett azért... :)
Tárkonyos-köményes grillezett csirkeszárny
Hozzávalók 4-5 személyre: 16-20 csirkeszárny, 1 teáskanál só, 1/2 teáskanál bors, 1 csapott teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál szárított, morzsolt tárkony, olívaolaj; a salátához: spenót, céklalevél, sóska, lollo rosso saláta, 1 csokor újhagyma, 1 szál új fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 hatalmas paradicsom, só, olívaolaj, citromlé.
Elkészítése: A csirkeszárnyakat alaposan megtisztogatjuk, megmossuk, amjd szárazra törölgetjük. Mindegyiket kettévágjuk, hogy könnyebben átsülhessenek. A fűszereket összekeverjük, és a húsokat megszórjuk vele. Végül tálba tesszük őket úgy, hogy minden réteg szárnyat meglocsolunk kevés olívaolajjal, és kézzel jól "megmasszírozzuk". Félretesszük, és lehetőség szerint hideg helyen állni hagyjuk 1-2 órát vagy még többet. A salátához a kertből leszedjük a sok finomságot, alaposan, több vízben átmossuk őket, majd feldaraboljuk vagy összetépkedjük tetszés szerint, és tálba tesszük. Hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, majd sóval, citromlével meg olívaolajjal ízesítjük, és összekavarjuk. A grillrácsot felforrósítjuk, és a csirkeszárnyakat meggrillezzük vigyázva, hogy a parázs ne lobbanjon lángra, nehogy megégjenek.
KAL - 2015.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése