2014. július 24., csütörtök

Piknikeztünk

Az már kevésbé lényeges, hogy a szoba közepén történt. Bár... kinn úgy ömlött az eső, mintha dézsából öntötték volna, s így akár valami szuper vízesés mellett, folyóparton is képzelhettük volna magunkat. Vendég gyerek is volt nálunk, sosem evett még lepénykenyeret. Bevallom, az a fajta nap volt, amikor az előző napi maradékot megettük reggelire, és a többi teendő mellett nem jutott időm semmi normális ebédet főzni. Így aztán nem maradt más választás, mint a boltból vásárolt csirkesonka, illetve a hűtőben lévő füstölt lazac. No meg a többi zöldség-s-miegymás, amitől végül mennyei lakomában volt részünk. Házi kolbásszal, maradék sült csirkével, grillezett hússal biztos még finomabb lett volna, sőt, vajban párolt vargányát is terveztem mellé, de sajna, megkukacosodott.
Sok kommentárt már nem kell hozzáfűznöm, ki-ki előszedi azt, amit otthon a hűtőben-kamrában talál, és összedobja a maga szájíze szerinti kísérőket. A szeletelt endívia, olajbogyó és különféle csírák mellett én két salátafélét hoztam össze, bár az egyik inkább salsa volt, a másik meg öntet. :)


Egyszerű zöldségsalsa

Hozzávalók: paradicsom, hagyma, piros kápia paprika, petrezselyemzöld, só, bors, citromlé, kevés olívaolaj.
Elkészítése: A zöldségeket apró kockákra vágjuk, a zöld fűszert finomra aprítjuk. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük, végül meglocsoljuk olívaolajjal. 

EK - 2014/8

Fűszeres joghurtöntet

Hozzávalók: 2 evőkanál savanyított kapribogyó vagy 2 kisebb savanyú uborka, petrezselyemzöld, 1 cikk fokhagyma, 1,5 dl joghurt, 1,5 dl tejföl, só, bors, olívaolaj.
Elkészítése: A kapribogyót (vagy uborkát), valamint a petrezselyemzöldet és a fokhagymát összeaprítjuk, majd elkeverjük a joghurttal meg a tejföllel. Ízlés serint sózzuk, borsozzuk, illetve 1-2 evőkanálnyi olívaolajat keverünk bele. A tetejére is locsolhatunk kevés olívaolajat.

EK - 2014/8



1 megjegyzés: