Sok kommentárt már nem kell hozzáfűznöm, ki-ki előszedi azt, amit otthon a hűtőben-kamrában talál, és összedobja a maga szájíze szerinti kísérőket. A szeletelt endívia, olajbogyó és különféle csírák mellett én két salátafélét hoztam össze, bár az egyik inkább salsa volt, a másik meg öntet. :)
Egyszerű
zöldségsalsa
Hozzávalók:
paradicsom, hagyma, piros kápia paprika, petrezselyemzöld, só, bors, citromlé,
kevés olívaolaj.
Elkészítése: A
zöldségeket apró kockákra vágjuk, a zöld fűszert finomra aprítjuk. Sóval,
borssal, citromlével ízesítjük, végül meglocsoljuk olívaolajjal.
EK - 2014/8
EK - 2014/8
Fűszeres
joghurtöntet
Hozzávalók: 2
evőkanál savanyított kapribogyó vagy 2 kisebb savanyú uborka, petrezselyemzöld,
1 cikk fokhagyma, 1,5 dl joghurt, 1,5 dl tejföl, só, bors, olívaolaj.
Elkészítése: A kapribogyót (vagy uborkát), valamint a petrezselyemzöldet
és a fokhagymát összeaprítjuk, majd elkeverjük a joghurttal meg a tejföllel.
Ízlés serint sózzuk, borsozzuk, illetve 1-2 evőkanálnyi olívaolajat keverünk
bele. A tetejére is locsolhatunk kevés olívaolajat.EK - 2014/8
De j kis piknik lehetett!
VálaszTörlés