Grillezés. Imádjuk. És amióta kertünk is van, azóta még inkább űzzük, szinte nincs hét, amikor ne sütnénk valamit. Vagy még gyakrabban is. Igyekszem azért változatossá tenni. :)
Kapris-fokhagymás joghurtban pácolt, grillezett csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre: 8-9 kicsontozott egész csirkecomb, 45 dkg (1 nagy doboz) joghurt, 1 fej friss fokhagyma (vagy 5-6 cikk régi), 1 jó marék üvegben eltett kapribogyó, só, bors, kevés olaj; a mártáshoz: a húsoktól visszamaradt pác, 3-4 evőkanál olaj, 3 teáskanál liszt, zöld fűszerek: 1-2 ágacska friss bazsalikom, 1 zsályalevél, 1-2 ágacska friss menta, só, citromlé; a tálaláshoz: petrezselymes újkrumpli.
Elkészítése: A combokat megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük, majd enyhén megszórjuk sóval és borssal. Ajoghurtot egy nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk az összeaprított fokhagymát és kapribogyót, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, illetve belekeverünk néhány evőkanál olajat. A húsdarabokat beletesszük a joghurtba, jól összeforgatjuk, hogy a pác mindenhol érje. Hideg helyen néhány órán át hagyjuk pácolódni. Elkészítés előtt a húsokat kiszedjük a pécból, egy kanál segítségével a pácot kissé le is kaparjuk róluk, hogy ne égjen meg. Felforrósított grillrácson a csirkecombokat szép pirosra sütjük vigyázva, hogy ne égjenek meg. A mártáshoz egy serpenyőben fölforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a lisztet, majd hozzáöntjük a visszamaradt pácot, illetve kevés vizet. Néhány percig rotyogtatjuk, ha szükséges, további vízzel hígítjuk. Végül belekeverjük a finomra aprított zöld fűszereket, utánasózunk, illetve citromlével ízesítjük. A húst a mártással és petrezselymes újkrumplival vagy más tetszés szerinti körettel tálaljuk.
KAL - 2015.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése