Eljött az avokádószezon. :) Eddig is vettem hébe-hóba, de télen sokkal jobb áron adják, úgyhogy gyakrabban kerül terítékre is. Miközben éppen most hűl egy finom avokádós torta, a múltkori adagból, amit akkor vettem, amikor a sonkás krém készült, egy finom "téli ízű" nyalánkságot is összedobtam. Tulajdonképpen a már többször készített avokádós csokoládékrém továbbfejlesztett változata. :) Hármunknak (én és a lányok) alig volt elég, úgyhogy max. kétszemélyesnek merem ajánlani az adagot. :)
Almás-fahéjas avokádókrém
Hozzávalók 2 személyre: 2 kisebb érett avokádó, 1-1,5 érett banán, 1-2 evőkanál méz, 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1 teáskanál fahéj, 1 közepes alma, 1 csipet só.
Elkészítése: A kikapart avokádóhúst, a meghámozott banánt, a kakaót, a sót, a fahéjat meg a mézet botmixerrel simára dolgozzuk. Az almát meghámozzuk, majd kb. 1/2x1/2 cm-es kockákra vágjuk, és belekavarjuk a krémbe. Hagyhatjuk kissé összeérni az ízeket, de azonnal tálalva is finom.
NÚ - 2018/OKT.
BA - 2017/7
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése