2014. november 23., vasárnap

Gesztenyés-meggyes táska

Ha már puha a leveles tészta, csupán félórácska szükséges még, hogy finom deszertet falatozhassunk. Aki édesszájú, szórjon némi cukrot a meggyre is.


Gesztenyés-meggyes táska

Hozzávalók 6 darabhoz: 40 dkg leveles tészta, 25 dkg édesített gesztenyepüré, 15-20 dkg kimagozott meggy (friss vagy fagyasztott), 2 evőkanál búzadara, 1 kicsi tojás, 1-2 evőkanál barna cukor.

Elkészítése: A leveles tésztát kissé kinyújtjuk úgy, hogy majd 6, nagyjából egyenlő részre oszthassuk. Minden rész közepére gesztenyepürét halmozunk, majd szétoszlatjuk rajta a meggyet, és mindegyiket megszórjuk búzadarával. A tészta sarkait megkenjük kevés felvert tojással, majd borítékszerűen egymásra hajtjuk őket. Végül a tetejüket is jól lekenjük tojással, megszórjuk barna cukorral, és kb. 20 percre a 230 fokra előmelegített sütőbe toljuk.


3 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek, és milyen finomak lehettek :-)

    VálaszTörlés
  2. Katalin, valóban nagyon finomak, már készítettem ilyesmit. Másgyümölccsel is lehet, én csináltam eperrel is.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszták! Örülök, hogy az oldaladra találtam. :)

    VálaszTörlés