2015. január 23., péntek

Gránátalmás, narancsos kuszkusz (desszert)

Gyors desszert elfoglalt napokra, hirtelen betoppant vendégek esetén, vagy csak úgy, minden különösebb ok nélkül. :) Nagyon finom!!! :)


Gránátalmás, narancsos kuszkusz (desszert)

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg előfőzött kuszkusz, 1 csipet só, 2 evőkanál barna cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2,8 dl tej, 1 nagy narancs, 1 gránátalma, 5 dkg dió vagy pisztácia; a tlaláshoz: sűrű natúr joghurt, gránátalmaszirup.

Elkészítése: A kuszkuszt tálba tesszük, hozzáadjuk a sót meg a cukrokat, majd ráöntjük a fölforralt tejet, és összekeverjük. Lefedjük, és 10-15 percig hagyjuk duzzadni. Miután az összes tejet beszívta, hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt narancsot, a jól lecsepegtetett gránátalmamagokat, valamint a kissé összevagdalt diót vagy pisztáciát. Jól összekeverjük, és már tálalhatjuk is. Tetejére natúr joghurtot kanalazunk, és meglocsoljuk gránátalmasziruppal.

EK - 2015/3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése