2015. január 15., csütörtök

Hercegnőburgonya - batátával

Duplán burgonyás, finom köretféle. Csak a változatosság kedvéért (és mert volt egy megmaradt batátám) készítettem édesburgonyával (batátával), nem muszáj keverni őket, sima krumpliból is nagyon finom, dekoratív köret. Ettől ilyen szép sárga is.


Hercegnőburgonya - batátával

Hozzávalók 4 személyre:  40 dkg krumpli, 35 dkg batáta (édesburgonya), 2 dkg vaj, 2 tojás, só, bors.

Elkészítése: A krumplit és a batátát meghámozzuk, darabokra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, azonnal áttörjük, és összekeverjük a vajjal. Miután kihűlt, simára dolgozzuk a tojássárgájával, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjét. A masszát csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk, és sütőpapíros tepsire szép rózsákat nyomunk belőle. 230 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt szép pirosra sütjük. Bármilyen húsos étel mellé kitűnő köret.

Megjegyzés: Ha csak krumpliból készítjük, a batátát is pótoljuk krumplival.

KRUMP. - 2015.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése