Valamikor a nyáron az egyik nagyáruházból vettem egy tapas-receptes könyvet. Eddig csupán egy receptet készíettem el belőle, egy meleg uborkasalátát, de most szilveszter előtt szintén felütöttem. Amíg a kádban lazultam, és a könyvecskét forgatgattam, legszívesebben az összes receptet bejelöltem volna a kipróbálandók közé. Erősen oda kellett tennem magam, hogy tudjak szelektálni. Végül a szilveszteri asztalra 2 receptet választottam ki, természetesen, néhány változtatással - ahogy az már nálam lenni szokott. :)
Ez a tortilla nagyon ízlett a társaságnak, jókora adag, érdemes svédasztalra, vendéglátó falatkának, vagy csak úgy, sörkorcsolyának elkészíteni. Sőt, ráérős reggeleken vagy sietős estéken is kitűnő reggeli vagy vacsora. Az adag 4-5 személyes, ha reggeliként vagy vagy vacsoraként tálaljuk, svédasztalon 8-10 személyes.
Krumplis tortillafalatkák
Hozzávalók 8-10 személyre: 1 közepes hagyma, 4-5 cikk fokhagyma, 2 paprika (piros vagy színes), 50 dkg főtt krumpli (4 darab), 20 dkg sonka, 1 csokor kapor, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 4 evőkanál olaj, 7 tojás, 15 dkg sajt, 10 dkg tejföl, só, bors.
Elkészítése: A zöldségeket meghámozzuk, a hagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a paprikát kisebb, a krumplit pedig nagyobb kockákra vágjuk. Kockára vágjuk a sonkát, lereszeljük a sajtot, és finomra aprítjuk a zöld fűszereket is. Az olajat felforrósítjuk, üvegesre dinszteljük rajta a hagymát, majd rádobjuk a paprikát, és néhány percig együtt dinszteljük kevergetve. Hozzáadjuk a sonkát meg a fokhagymát, néhányszor átforgatjuk, majd áttesszük egy tálba. Hozzáadjuk a krumplit meg a zöldeket, sóval és borssal enyhén fűszerezzük. Egy másik tálban fölütünk 5 tojást, hozzáadjuk a tejfölt meg a sajtot, sózzuk-borsozzuk, amjd jól összekeverjük. A tojásos masszát a zöldségekre öntjük, alaposan összedolgozzuk, majd az egyészet kb.25*35 cm-es tepsibe simítjuk, és jól lenyomkodjuk. A maradék két tojást külön fölverjük, fűszerezzük, majd a tepsibe öntjük, és elsimítjuk a másik massza tetején. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük vagy addig, míg kocsonyássá nem válik. Kihűlés után szépen szeleteljük.
KRUMP. - 2015.
Nagyon jól néz ki, biztos finom volt! :)
VálaszTörlés