Én így ettem, magában, egy kicsi tejföllel rajta, de köretként is nagyon finom. A hagyományos
dinsztelt káposztánál kímélőbb fogás, hiszen nem kell hozzá annyi zsiradék,
hogy a káposzta kizárólag abban készüljön el. Persze, így egy picivel másabb az
állaga, de az íze nagyon finom. Köretként vagy önálló fogásként is ehető. Ha
köretként kínáljuk, 6 személyre elegendő az adag.
Paradicsomos káposzta
Hozzávalók 4-6
személyre: 2 közepes hagyma, 1 kg fehér káposzta, 3-4 jó érett paradicsom, kb.
1 dl olaj, só, bors, petrezselyemzöld, 1 csípős paprika.
Elkészítése: A hagymát csíkokra vágjuk, majd
üvegesre dinszteljük a felforrósított olajon. Rádobjuk a vékonyan felcsíkozott
káposztát, elkavarjuk, és néhány percig, állandóan kavargatva dinszteljük. Majd
kevés forró vizet öntünk alá, enyhén megsózzuk és megborsozzuk, hozzáadjuk a
behasított csípős paprikát (ha használunk), lefedjük, és a lángot mérsékelve,
néha megkavarva puhára pároljuk. Gyakran ellenőrizzük, illetve az elpárolgó
levét további forró vízzel pótoljuk. Mindig csak kevés folyadék legyen alatta.
Amikor a káposzta majdnem elkészült, hozzáadjuk a héjától megszabadított, kis
kockákra vágott paradicsomot, és további 5-6 percig rotyogtatjuk együtt.Szükség
szerint utánaízesítünk, végül belekeverjük a finomra aprított
petrezselyemzöldet. Önmagában tejföllel is kínálhatjuk. Köretként bármilyen hús
mellé illik. Önmagában éve zöldség- és tésztanapi fogás.
KAL - 2017.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése