2015. november 1., vasárnap

Mézes borjúsült

A fotó nagyon elfuserált, kezdetleges, és nem ad vissza semmit abból, ami rajta volt. Mert az omlós, puha, édeskés, érdekes volt. Úgy tűnik, mintha megégett volna, de nem, a méz karamellizálódott, és ezért lett  ilyen sötétes színű.


Mézes borjúsült

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg borjúcomb, só, bors, 4 evőkanál méz, 6 evőkanál balzsamecet, 4-5 evőkanál olaj; a tálaláshoz: krumplipüré.

Elkészítése: A húst megmossuk, megtörölgetjük és vastag, kb. kétujjnyis szeletekre vágjuk. Megszórjuk sóval és borssal, majd rálocsoljuk a balzsamecettel simára kevert mézet. A szeleteket hőálló edénybe fektetjük, rálocsoljuk az olajat, egyszer-kétszerá átforgatjuk őket, hoyg a pác mindenhol érje, és lefedve 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 1,5-2 órára. Néha meglocsolhatjuk a pecsenyelével. Krumplipürével tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Merhabalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve çok güzel görünüyor. http://sefagen.blogspot.com.tr

    Saygılar.

    VálaszTörlés
  2. Sefa Gencal, Çok teşekkür ederim --- nagyon szépen köszönöm. :)
    Sizin sayfanızı gördüm, sizin pişirdikleriniz de çok leziz görünüyorlar.

    VálaszTörlés