Ugyanabból a csirkéből készült, mint az előző recept. Kettőnknek éppen elég volt. :) És kiderült: újabb remek ötlet a sajt és csirke házasságára. Némi almával "fűszerezve". :)
Sajtos-almás csirketekercs joghurtos almaszósszal
Hozzávalók 2 személyre: 1 kicsontozott csirkemell, só, bors, pirospaprika (édes és csípős is), morzsolt kakukkfű, 1 közepes alma, 5 dkg sajt, kevés liszt, olaj, 1 evőkanál vaj; a szószhoz: 1 alma, 1 evőkanál zsemlemorzsa, joghurt, 1 teáskanál méz, só, bors, citromlé, 1 teásknál aprított friss menta.
Elkészítése: A csirkemellet kettévágjuk, majd a feleket óvatosan úgy vágjuk be, hogy kiteríthessük egy-egy nagyobb lappá. Finoman kiveregetjük, majd megszórjuk a fűszerekkel. Az almát meghámozzuk, és a sajttal együtt egészen kicsi kockákra vágjuk. Összekeverjük, és eloszlatjuk a két csirkemelldarabon. Óvatosan föltekerjük, fogpiszkálóval megtűzzük, hogy nehogy kibomoljon. A tekercseket meghempergetjük lisztben, majd kevés forró olajon hirtelen körbepirítjuk. Ezután a lángot kicsire véve, a tekercseket gyakran forgatgatva 15-20 percig sütjük-pároljuk, hogy jól átsüljenek. Ha esetleg úgy egyszerűbb 200 fokos sütőben is süthetjük 15-20 percig. Végül a serpenyőbe tesszük a vajat, hagyjuk megolvadni, majd a zsiradékkal többször meglocsoljuk a tekercseket. 5 percig hagyjuk pihenni, kiszedjük a fogpiszkálókat, és rézsútosan szeletelve kínáljuk a szósz kíséretében. A szószhoz az almát meghámozzuk és finomra reszeljük. Meglocsoljuk citromlével, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, majd joghurttal lazítjuk tetszés szernt. Belekeverjük a mézet és a mentát, illetve ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Hidegen és melegen egyaránt finom, hidegtálon is finom lenne.
KAL - 2017.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése