Talán már közhelyes a címe, manapság nagyon divatos lett a vörösáfonya, és a csokoládé sem éppen "mai csirke", s emiatt felvetődik a kérdés, mire való egy újabb vörösáfonyás-csokoládés muffin a milliónyi kínálat között... Hát csak, mert ez az enyém, és mert annyira finom lett. Langyosan és hidegen egyaránt finom volt. Ja, és nem utolsó sorban csak egyetlen edényt piszkoltam össze vele. Nem szeretem az olyan külön száraz-külön folyékony hozzávalós recepteket... S mivel a hozzávalókat csak úgy érzés szerint adagolom (persze, lemérve), bizony, nem tudok kimondottan 12 darabos adagot kihozni. De mivel nekem legalább 112 muffinra való formám van, ez sosem szokott gondot okozni, úgyhogy annyit veszek elő, ahány éppen szükséges az adott tésztamennyiséghez.
Vörösáfonyás, csokoládés muffin
Hozzávalók kb. 15 darabhoz: 3 tojás, 14 dkg cukor, 1-1,2 dl olaj, 30 dkg liszt, kb. 1 dl hígabb joghurt, 2 nagy maréknyi vörösáfonya, 5 dkg csokoládélencse, 1 teáskanál sütőpor, 1 evőkanál citromlé, 1 csipetnyi só.
Elkészítése: Kézi mixer segítségével a tojást jó habosra keverjük a cukorral, majd folyamatos keverés mellett beledolgozzuk az olajat is. Hozzáadjuk a sót meg a citromlével felfuttatott sütőport, majd belekavarjuk a lisztet, a joghurtot, a vörösáfonyát és a csokoládélencsét. Eldolgozzuk, tetszés szerinti muffinformákba adagoljuk úgy, hogy a formákat csak 3/4-ig töltjük meg, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Önmagában vagy tejjel, kakaóval is nagyon finom.
Én ezúttal a papírkapszlival kibélelt hagyományos fémtepsiben sütöttem meg a muffinokat. A maradék hármat pedig - ha jól emlékszem - rózsamuffinformában. :)
KT - 2016/1
Én még csak nemrég fedeztem fel ezt a blogot, és nagyon tetszik. Bár még semmit sem próbáltam ki, de ami késik, nem múlik.
VálaszTörléskorsocska.blogspot.hu