Karácsonyi bőségtál
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg sertéstarja, 30 dkg füstölt házi kolbász, 20 dkg cérnakolbász, 25 dkg véres hurka, 25 dkg májas hurka, 1 fej fokhagyma, só, bors, 2 evőkanál olaj; a tálaláshoz: savanyú uborka, ecetes torma (sárgarépás) vagy bármilyen más saláta, savanyúság, mustár, stb.
Elkészítése: A húst kb. 1 ujjnyi vastagon fölszeleteljük, majd megszórjuk sóval és borssal, illetve meglocsoljuk kevés olajjal. Hőálló edénybe helyezzük, rászórjuk a szétszedett fokhagymafejet (nem muszáj meghámozni). 180 fokos sütőben, légkeverésen30-35 percig sütjük. Ezalatt darabokra vágjuk a házi kolbászt, és a hosszabbra hagyott cérnakolbásszal együtt kissé megpároljuk. Amikor a hús elkészült, megfordítjuk, melléhelyezzük a kétféle kolbászt, a véres meg a májas hurkát, és 5-10 percre visszatoljuk a sütőbe. A kolbász ezalatt kissé megpirul, a hurkafélék pedig átmelegednek. Krumplipürével, puliszkával vagy önmagában kínáljuk tetszés szerinti kísérőkkel.
KAL/2017
BA-2015/12
KAL/2017
BA-2015/12
Ez aztán a bőségtál :-) Nagyon jó nevet adtál neki :-) Csupa finomság és guszta tálalás!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, Katalin! :) Kedves vagy! :)
VálaszTörlés