2016. február 3., szerda

Vörösbársony-tündértorta, azaz Red velvet cupcake

Nem vagyok az a Bálint-nap rajongó, mégis úgy hozta a élet, hogy olyankor egy fontos ünnepet ünnepeljünk. S bár maga a nap éppen 13-a, eddig sok egyéb 13-ával egyetemben sok-sok örömöt, boldogságot tartogatott számunkra. Ez a muffin pedig, itt alább, éppen jó egy olyan alkalomra, amikor valaki valami széppel és nagyon finommal szeretne kedveskedni párjának. Legyen az akár Valentin-nap, akár a 19. évforduló, akár egy egyszerű, no name csütörtök este. :) 


Vörösbársony-tündértorta 

Hozzávalók 12 darabhoz: 1 tojás, 10-15 dkg cukor, 1,8 dl olaj, 1,5 dl joghurt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál ecet, 1 teáskanál vaníliakivonat, 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1 késhegynyi só, 22 dkg liszt, piros ételfesték; a krémhez: 2 tojásfehérje, 3 evőkanál porcukor, 10-12 dkg lágy vaj; a tetejére: piros szórócukor.

Elkészítése: A tojást habosra dolgozzuk a cukorral, az olajjal meg a joghurttal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Végül tetszés szerint folyékony vagy gélfestékkel pirosra festjük. A masszát papírkapszlival bélelt muffinformákba adagoljuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd csillagcsöves nyomózsákból krémet nyomunk mindegyikre, és megszórjuk piros szórócukorral. A krémhez a tojásfehérjét keményre verjük a porcukorral, majd kb. teáskanálnyi adagonként elkezdjük hozzáadni a jó puha vajat, miközben kézi mixerrel folyamatosan verjük. Miután az összes vajat hozzáadtuk, még néhány percig verni kell ahhoz, hogy szép, sima, habos krémet kapjunk. Nem baj, ha közben úgy néz ki, mintha összeugrott volna, a kellő idő után a krém kisimul.

KT - 2016/2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése