Az alábbi
szendvicskrém minden tavasszal elkészül nálunk legalább 2-3 alkalommal,
mindenki szereti. Szoktam variálni is annyiban, hogy néha csak sonkával vagy
csak párizsival készül, máskor meg vegyítem a kettőt, illetve van, amikor
kikeverem vajjal, máskor meg csak a kenyeret vajazzuk meg, és feltétként jön rá
a zöldséges krém. Mindenképpen nagyon finom, és egyszerű elkészíteni. Fontos,
hogy ha párizsival készül, jó minőségű fajtát válasszunk hozzá.
Tavaszi szendvicskrém
Hozzávalók 4
személyre: 15 dkg sonka, 15 dkg párizsi, 10 dkg kígyóuborka, 1 nagy csokor
hónapos retek, vaj, bors.
Elkészítése: A
felvágottakat és a zöldségeket összedaraboljuk, majd aprítógépben darabosra
turmixoljuk. Kikeverjük néhány evőkanálnyi puha vajjal, megborsozzuk, és friss
vagy pirított kenyérre kenve fogyasztjuk további zöldségek, esetleg tea
kíséretében.
Megjegyzés: Anno Biankánál találtam az ötletet, nála kicsit másképp volt, és "fejlesztettem ki" ezt az aprítógépes változatát, illetve ez a mostani a szokásosnak is a kicsit leegyszerűsített variánsa. Lehet gazdagítani sajttal, újhagymával, és forró sütőben át is lehet forrósítani, meg is lehet pirítani.
KT - 2016/4
KT - 2016/4
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése