Avagy, ki mondta, hogy ebben a szószban valami "mumus" lenne? Így mindenki megette, és világbéke volt. :)
Spagetti
zellerszósszal
Hozzávalók 2-3
személyre: 25 dkg spagetti, 2 evőkanál
olívaolaj, 1 hagyma, 1 zellergumó (20-25 dkg), ½ diónyi gyömbér, 2 cikk
fokhagyma, 3 dl tejszín, só, citromlé, fehérbors, olaj; a tálaláshoz: piros
kápia paprika, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A szószhoz a hagymát finomra
aprítjuk, megdinszteljük kevés forró olajon, majd hozzáadjuk a finomra reszelt
gyömbér. Együtt is dinszteljük néhány másodpercig, majd hozzáadjuk a szintén
kis lyukú reszelőn lereszelt zellert, és elkavarjuk. Megsózzuk, illetve fehérborssal
ízesítjük, és saját levében pároljuk egy keveset, majd kicsinként vizet öntve
alá készre pároljuk, végül zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát,
felöntjük a tejszínnel, és jól kiforraljuk. Botmixerrel simára dolgozzuk (ez a mozzanat el is maradhat), ízlés
szerint utánasózunk, illetve citromlével tesszük kissé pikánssá, majd
beleforgatjuk a sós vízben kifőzött, leszűrt, és az olívaolajjal elkevert
spagettit. Tálaláskor paprikakockákat és aprított petrezselyemzöldet szórunk
rá. Ha valaki igényli, valamilyen húst is lehet adni mellé, de nem kell mindig valami hús! :P
KAL - 2017
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése