Gyors és finom vacsora abból, ami van a háznál. :) Tarhonya helyett maradék főtt rizs, vagy orzó(tészta), esetleg kuszkusz, bulgur, köles vagy hajdina is haználható,kinek mi található otthon éppen.
Zöldséges
tarhonyasalátával töltött paradicsom
Hozzávalók 4
személyre: 25 dkg tarhonya (lehetőleg házi, szabálytalan alakú), 8-10 főtt
tojás, 8-10 nagyobbacska paradicsom, 2 sárgarépa, 2 tölteni való paprika, 2-3
friss uborka, 1 lila hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, olaj,
citromlé; az öntethez: 25 dkg sűrű görög joghurt, só, bors, 3-4 evőkanál
olívaolaj.
Elkészítése: A tarhonyát bő sós vízben
megfőzzük, majd leszűrjük, átöblítjük, és hagyjuk jól lecsepegni. A
paradicsomot megmossuk, kalapját levágjuk, majd belsejét kivájjuk. A kivájt
paradicsomok belsejét enyhén megsózzuk, majd rácsra borítjuk, hogy fölösleges
levük lecsepegjen. A kivájt kemény részeket összedaraboljuk, és később a
salátához adjuk, levét a kisebb darabokkal félretesszük. A zöldségeket meghámozzuk,
a paprikát kicsumázzuk, a tojást megpucoljuk, a petrezselyemzöldet jól
megmossuk és lerázzuk. Tálba tesszük a tarhonyát, majd hozzáadjuk a lereszelt
sárgarépát, a kis kockákra vágott paprikát meg uborkát, az összedarabolt
paradicsombelsőt, a finomra aprított hagymát és petrezselyemzöldet, illetve a
kicsi darabokra vágott tojást. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés olajjal és
citromlével, majd lazán összeforgatjuk. A salátát betöltjük a paradicsomokba
(ha marad, talapzatot csinálunk belőle, és arra helyezzük a paradicsomokat),
majd az öntettel tálaljuk. Az öntethez a joghurtot simára keverjük a félretett
darabos paradicsomlével, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, illetve elkeverjük
az olívaolajjal.
KT - 2016/8
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése