A sima prézlis karfiol kissé továbbfejlesztett változata. Különös módon minden családtagnak ízlik, még annak is, aki amúgy a főtt zöldségeket állítólag nem szereti.
Prézlis-tojásos
karfiol
Hozzávalók 4
személyre: 1,5 kg karfiol, 10 dkg zsemlemorzsa, 6-7 tojás, 20 dkg telemea vagy
feta, só, bors, 3 dkg vaj, 3-4 evőkanál olívaolaj, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A
karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben 5-7 percig főzzük.
Leszűrjük, és vajjal alaposan kikent
hűálló tálba terítjük. Megszórjuk a zsemlemorzsa felével, majd ráöntjük a reszelt
telemeával, kevés sóval és borssal felvert tojást. Rászórjuk a maradék morzsát,
rálocsoljuk az olívaolajat, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt
megsütjük, vagy addig, amíg a teteje szép aranybarnára nem sül. Tálalás előtt
megszórjuk petrezselyemzölddel. Fogyasztható önmagában vagy bármilyen más
feltéttel.
Megjegyzés:
Soknak tűnhet az adag, de önmagában fogyasztva nem túl sok 4 embernek.
KT - 2016/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése