Nálam ez úgy készült, hogy adott volt egy sült csirke, aminek nem fogyott el a mellehúsa. Továbbá adott volt a sült csirke szaftja, amit nagyon sajnáltam volna kidobni, úgyhogy ezt is maradékhasznosítottam kiegészítve egy kis tejszínnel, tejjel, liszttel. Teljesen új étel volt, az anyja sem ismert volna rá az eredeti sültcsirkére. ;) :P Persze, nyers hússal is elkészíthető, és a szaft sem feltétlenül sükséges. A csirkét kevés zsiradékon megpároljuk, fűszerezzük, majd besűrítjük. Ennyi a lényeg.
Pikáns csirkeragu spenótos tésztával
Hozzávalók 3 személyre: 1 sült csirke mellehúsa (vagy 1 kicsontozott csirkemell), 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, 1 adag sült csirke alatt megmaradt szósz (elhagyható), 2 csapott evőkanál liszt, 2 dl tejszín, tej, csilipehely, petrezselyemzöld, só, bors, citromlé, kevés olaj; nyers hús és szósz hiánya esetén további, tetszés szerinti fűszerek; a tálaláshoz: spenótos tészta.
Elkészítése: Felforrósítunk 1 evőkanálnyi olajat, megdinszteljük rajta a felaprított hagymát és fokhagymát, majd ráöntjük a csirke alatt megmaradt szaftot. 4-5 percig főzzük, majd beletesszük a kockára vágott sült húst, felöntjük még kevés vízzel, és 2-3 perc alatt összerotyogtatjuk. A lisztet elkeverjük a tejszínnel, besűrítjük vele a ragut, illetve további tejjel vagy vízzel hígítjuk. Jól kiforraljuk, sóval és borssal utánaízesítünk, csilipehellyel és citromlével tesszük pikánssá. Végül megszórjuk petrezselyemzölddel és a kifőzött tésztával tálaljuk.
EK - 2018/5
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése