2016. november 27., vasárnap

Spagetti csirkehúsos szósszal

Ez az az étel, amihez a férjemnek nem volt kedve múltkoriban, de végül megnyalta utána mind a tíz ujját. Tanulság: néha jó, ha nem jönnek be az eredeti elképzelések, mert akkor csirkegombócleves lett volna a húsból, és nem ez a szupergyors, rettentően finom vacsora.  S bár a címben spagettit írtam, nem azzal készült, hanem kínai tésztával, mert hiába kutakodtam, az előző nem volt otthon.


Spagetti csirkehúsos szósszal

Hozzávalók 4 személyre: 1 hagyma, 1 evőkanál paprikalekvár, 60 dkg darált csirkehús,  20 dkg fagyasztott zöldborsó, 2 dl paradicsomlé, 2-3 cikk fokhagyma, 2 csapott evőkanál liszt, só, bors, olaj, petrezselyemzöld, 40 dkg spagetti vagy kínai tészta.

Elkészítése: A felaprított hagymát megdinszteljük kevés olajon, majd hozzáadjuk a paprikalekvárt, és elkeverjük. Beletesszük a csirkehúst, és állandóan kavargatva "morzsásra" dinszteljük. Amikor elfőtte saját levét, hozzáadjuk a fagyott zöldborsót, megszórjuk sóval meg borssal, és felöntjük 2 dl vízzel. Lefedve pároljuk 10-15 percig, néha megkavarjuk, illetve ha szükséges, a folyadékot pótoljuk. Amikor minden elkészült, zsírjára sütjük, megszórjuk a liszttel, felöntjük a paradicsomlével, illetve további vízzel hígítjuk tetszés szerint. Jól kiforraljuk, majd beletesszük az időközben sós vízben kifőzött tésztát, megszórjuk petrezselyemzölddel, összeforgatjuk, és tálaljuk.
KT - 2017/1

1 megjegyzés: