Isten hozott 2017! Remélem, legalább annyi örömöt tartogatsz számunkra, mint amennyivel az éppen tovatűnt bátyád megajándékozott. De azért néhány tavalyi ajándékát mégsem vennénk szívesen, Úgyhogy most csak egészséget, jókedvet, munkát, munkabírást, kitartást és egy jó nagy adag humort kérek magunknak!!! Remélem, nem túl nagy kérés... S hogy hátha sikerül végleg "megpuhítani", egy nagyon finom desszerttel kínállak meg. :) Ez a klasszikus tiramisu "gyerekesített" változata,kávé és likőr nélkül, megfejelve egy jó nagy adag áfonyával. Pont tökéletes szilveszteri gyerekbulira.
Áfonyás tiramisu
Hozzávalók 3-4 személyre: 25 dkg mascarpone, 2 tojás, 3-4 evőkanál cukor, 1 dl áfonya- vagy feketeribizli-szörp, 2-3 evőkanál citromlé, 12-15 db babapiskóta, 20-25 dkg friss vagy fagyasztott áfonya.
Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk 2 evőkanál cukorral, majd kanalanként belekavarjuk a mascarponét is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék 1-2 evőkanál cukorral, majd lazán beleforgatjuk a tojásos masszába. Az elkészült krémet habzsákba töltjük, és hidegbe tesszük egy időre. Tetszés szerint lapos vagy magas falú üvegtálba rakjuk le. A szörpöt elvegyítjük a citromlével meg kb. 2 dl vízzel (vagy amennyit igényel a szörp, hogy finom legyen). Az edény aljába egy vékony réteg krémet nyomunk, majd kirakjuk szörpbe mártott babapiskótával, és befedjük egy jó adag áfonyával. A rétegezést addig ismételjük,amíg a hozzávalók tartanak, vagy az edény meg nem telik, Tetszés szerint díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése