Na, ez nagyon ízlett a férjemnek is. Hát hogyne, hiszen sznte olyan volt, mintha krumplipürét evett volna, az pedig a kedvence. :)
Krumplikrémleves csirkegombóccal
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg krumpli, 1 petrezselyemgyökér,
1 darabka zeller, 1 csokor újhagyma fehér része, 5 dkg vaj, 1-2 dl tej, só,
metélőhagyma vagy újhagymaszár;
a gombóchoz: 30 dkg darált csirkehús, 1 szelet áztatott,
kifacsart kenyér, 2-3 cikk zúzott fokhagyma, 1 tojássárgája, só, bors, olaj.
Elkészítése: A
zöldségeket meghámozzuk, és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, fedő alatt
vajpuhára főzzük. Leszűrjük, krumplinyomóval azonnal összetörjük, majd a vajjal
simára keverjük. Habverővel folytonosan kavargatva beledolgozzuk a tejet is,
majd tetszés szerint hígítjuk a leszűrt főzőlével. Ha szeretnénk, újra fel is forralhatjuk, de nem muszáj. A gombóchoz a hozzávalókat
összedolgozzuk, majd apró golyókat formálunk belőle, és forró olajban pirosra
sütjük. A krumplikrémlevessel tálaljuk, bőven megszórva metélőhagymával vagy az
újhagyma felaprított szárával.
FF - 2017/5
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése