Kb. 5 percnyi munka van vele, és igazából már ehető is lenne. Ha viszont még inkább a gyerekek kedvében szeretnénk járni, akkor este gyorsan összedobjuk, jégkrémtartókba adagoljuk, és reggeli után már fogyaszthatják is nagy örömmel. Mint az enyémek. :)
Málnás jégkrém
Hozzávalók 6 pálcikához: 20 dkg fagyos málna, 2-3 evőkanál méz, 1 csipet só, valamilyen tejtermék: joghurt, tejszín, tejföl vagy tej.
Elkészítése: A málnát blenderbe tesszük, ráöntjük a mézet, illetve hozzáadjuk a sót, majd valamilyen tejterméket öntve hozzá simára turmixoljuk. Hogy milyen tejterméket használunk, az attól függ, éppen mi van otthon, vagy mihez van kedvünk: édeskésebb vagy savanykásabb fagyihoz. És hogy mennyit használunk belőle, szintén ízlésfüggő: annyit teszünk, amennyivel egyrészt könnyen össze tudjuk turmixolni a málnát, másrészt pedig hogy mennyire intenzív málnaízt szeretnénk elérni. Az elkészült krémet jégkrémtartóba adagoljuk, beleszúrjuk a pálcikát, és néhány órára a fagyasztóba tesszük. Fogyasztás előtt a tartót forró víz alá tarjuk néhány másodpercig, és a jégkrémeket óvatosan kihúzzuk belőle.
EK - 2017/8
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése