Ilyet gyakran szoktam készíteni, és a blogon is már fenn van egy-két helyen, de úgyis olyan étel, amit nem lehet megunni, és nem árt minél többször emlékeztetni rá mindenkit. :)
Görög saláta
Hozzávalók 4
személyre: 3-4 érett paradicsom, 1 kígyóuborka, 1 piros vagy zöld húsú paprika,
1 hagyma, 20 dkg feta vagy telemea, 15 dkg (mag nélküli) fekete vagy zöld
olajbogyó, citromlé, olívaolaj, esetleg só.
Elkészítése: A zöldségeket csíkokra vágjuk, a hagymát
finomra aprítjuk, az olajbogyót felkarikázzuk, a fetát pedig darabokra
morzsoljuk. Mindent tálba teszünk, meglocsoljuk kevés citromlével meg
olívaolajjal, és ha szükséges, enyhén meg is sózzuk (vigyázat, a feta és az
olajbogyó is sós). Összekavarjuk, és tálalhatjuk is.
Megjegyzés:
Tetszés szerint bazsalikommal, mentával vagy oregánóval is ízesíthetjük.
FF - 2017/7
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése