Almás csirkemell
Hozzávalók 2
személyre: 2 fél kicsontozott csirkemell bőrével együtt, só, 1 teáskanál színes
szemes bors, 1 teáskanál méz, 2 teáskanál balzsamecet, 3 teáskanál olívaolaj;
továbbá: 4 kisebb
hagyma, 3 alma, fahéj, 1 evőkanál méz, 2-3 evőkanál olívaolaj, só.
Elkészítése: A
csirkemelleket megszórjuk sóval és mozsárban durvára tört színes borssal. A
hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk és egy hőálló tál aljára terítjük.
Megsózzuk, és rászórjuk az esetlegesen megmaradt tört borsot.Erre fektetjük a
kifúrt, héjastól hagyott, kb. ujjnyi
vastagra szeletelt almát. Megszórjuk kevés fahéjjal, meglocsoljuk a mézzel és
az olívaolajjal. Ezután a bepácolt csirkemelldarabokat ráhelyezzük az almaágyra,
és megkenjük a méz, balzsamecet és olívaolaj keverékével. Lefedve 200 fokos
sütőbe toljuk 30 percre, majd újra megkenjük, és fedő nélkül további 20-30
percig hagyjuk készülni, miközben 10 percenként átkenegetjük. Ha szeretnénk,
valamilyen rizsköretet is adhatunk mellé, de önmagában is finom és laktató.
ÉÍ - 2017/TÉL
ÉÍ - 2017/TÉL
Elkészítettem, nagyon finom volt. Áldott karácsonyi ünnepeket kívánunk nektek!
VálaszTörlésSzia, Zita! Örülök, hoyg ízlett! Köszönöm a jókívánságokat, remélem, szép ünnepetek volt nektek is! Boldog új évet! :)
VálaszTörlés