2017. december 18., hétfő

Almás csirkemell

Nem valami hű de milyen különleges recept, hiszen csirkét bármikor eszik az ember, de ha egy ilyent készítenénk az ünnepre, biztos, hogy mindenki megnyalná mind a tíz ujját. És igazából nem is az a lényeg, hoyg ritka és drága hozzávalókból főzzünk, hanem az, hogy bármit készítünk, az szeretettel legyen telítve, illetve finom és laktató legyen. Nos, ez egy ilyen étel. Jó étvágyat hozzá.


Almás csirkemell   

Hozzávalók 2 személyre: 2 fél kicsontozott csirkemell bőrével együtt, só, 1 teáskanál színes szemes bors, 1 teáskanál méz, 2 teáskanál balzsamecet, 3 teáskanál olívaolaj;
továbbá: 4 kisebb hagyma, 3 alma, fahéj, 1 evőkanál méz, 2-3 evőkanál olívaolaj, só.


Elkészítése: A csirkemelleket megszórjuk sóval és mozsárban durvára tört színes borssal. A hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk és egy hőálló tál aljára terítjük. Megsózzuk, és rászórjuk az esetlegesen megmaradt tört borsot.Erre fektetjük a kifúrt,  héjastól hagyott, kb. ujjnyi vastagra szeletelt almát. Megszórjuk kevés fahéjjal, meglocsoljuk a mézzel és az olívaolajjal. Ezután a bepácolt csirkemelldarabokat ráhelyezzük az almaágyra, és megkenjük a méz, balzsamecet és olívaolaj keverékével. Lefedve 200 fokos sütőbe toljuk 30 percre, majd újra megkenjük, és fedő nélkül további 20-30 percig hagyjuk készülni, miközben 10 percenként átkenegetjük. Ha szeretnénk, valamilyen rizsköretet is adhatunk mellé, de önmagában is finom és laktató. 

ÉÍ - 2017/TÉL


2 megjegyzés:

  1. Elkészítettem, nagyon finom volt. Áldott karácsonyi ünnepeket kívánunk nektek!

    VálaszTörlés
  2. Szia, Zita! Örülök, hoyg ízlett! Köszönöm a jókívánságokat, remélem, szép ünnepetek volt nektek is! Boldog új évet! :)

    VálaszTörlés