Grillezett pillecukor
-
Mielőtt
a pillecukrot megsütnénk, érdemes a levegőn hagyni 1-2 órán át, hogy kissé
megszáradjon, kapjon egy száraz kérget. Így sütéskor nem folyik el, és finom,
roppanós kéreg képződik rajta, míg belül lágy, krémes lesz.
-
Ha a
gyerekek maguknak sütik, jó hosszú nyársat vágjunk, nehogy a tűznél
megégessék magukat.
-
Jól
kiszárítva és kisebb nyársakra húzva grillezhetjük is, de vigyázat, pillanatok alatt karamellizálódik, csak néhány nyársat tegyünk egyszerre a rácsra, hogy időben tudjuk megforgatni őket.
-
A
megsült, puha pillecukrot a legegyszerűbb két keksz közé fogva lehúzni a nyárs
végéről, így biztos, hogy nem égetik meg a gyerekek a szájukat.
-
Mindenképpen
nagyon óvatosnak kell lenni, és fogyasztás előtt 1-2 percig érdemes hűlni
hagyni, különben a forró cukor nagyon megégethet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése