2018. június 20., szerda

Grillezett pillecukor

Naná, hogy mi is kipróbáltuk. Nem mondom, hogy rendszert csinálunk belőle, de érdemes kipróbálni, és évente egyszer megejtve belehalni sem fogunk. A gyerekeknek nagyon izgalmas a dolog... :)


Grillezett pillecukor


-          Mielőtt a pillecukrot megsütnénk, érdemes a levegőn hagyni 1-2 órán át, hogy kissé megszáradjon, kapjon egy száraz kérget. Így sütéskor nem folyik el, és finom, roppanós kéreg képződik rajta, míg belül lágy, krémes lesz.
-          Ha a gyerekek maguknak sütik, jó hosszú nyársat vágjunk, nehogy a tűznél megégessék magukat.
-          Jól kiszárítva és kisebb nyársakra húzva grillezhetjük is, de vigyázat, pillanatok alatt karamellizálódik, csak néhány nyársat tegyünk egyszerre a rácsra, hogy időben tudjuk megforgatni őket. 
-          A megsült, puha pillecukrot a legegyszerűbb két keksz közé fogva lehúzni a nyárs végéről, így biztos, hogy nem égetik meg a gyerekek a szájukat.
-          Mindenképpen nagyon óvatosnak kell lenni, és fogyasztás előtt 1-2 percig érdemes hűlni hagyni, különben a forró cukor nagyon megégethet.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése