Pikáns
sertéskolbász
Hozzávalók: 2 kg
sertés színhús, ½ kg nagyon zsíros hús, 1,5-2 evőkanál só, ½-1 teáskanál őrölt
bors, 1 teáskanál pirospaprika, 5-6 cikk fokhagyma, 2 szegfűszeg, 1 teáskanál szárított,
őrölt oregánó, ½-1 teáskanál csilipor, kb. 1 dl fehérbor, sertésbél.
Elkészítése: A kétféle húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk,
a szegfűszeget nagyon finomra törjük vagy megőröljük. Összevegyítjük a száraz
fűszereket, rászórjuk a húsra, és alaposan összeforgatjuk. Letakarva, hűvös
helyen 1 napig állni hagyjuk, időközben néhányszor átforgatjuk. Másnap a húst
ledaráljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kicsinként beledolgozzuk a bort,
alaposan megdagasztjuk, majd tisztított sertésbélbe töltjük. Tetszés szerint
készíthetünk hosszabb szálakat, vagy kb. araszosakat, megcsavarván a belet
mindegyik kolbászka után. Ezután tetszés szerint a kolbász felfüstölhető, vagy
frissen, grillezhető. Mustárral, pirított kenyérrel, zöldségekkel kínáljuk.
Megjegyzés: A
receptben megadott fűszeradagok irányadóak csupán, ki-ki ízlése szerint
csökkentheti vagy növelheti azok mennyiségét. Először ajánlatos mindig kevesebb
fűszert tenni, majd utólag a mi ízlésünkhöz igazítani.
ÉÍ - 2018/NYÁR
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése