Vagy inkább tesszaloniki módra, legalábbis ha hinni lehet Rick Stein-nak - és miért ne? Épp "elkaptam" a Tesszalonikiben forgatott műsorát, amiben elkészítette ezt az ételt. Csak alig néhány alapanyag van benne, egyszerűek és hétköznapiak - na jó, számunkra a sáfrány nem annyira hétköznapi, de azért nem is teljesen elérhetetlen ma már -, kicsit hasonlít a mi pörköltünkre, mégis azért teljesen más. Próbáljátok ki.
Aszalt szilvás
csirke görög módra
Hozzávalók (4
személyre): 8 csirkefelsőcomb, 1 csipet
sáfrány, 3 hagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 20 dkg aszalt szilva, olívaolaj,
só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A
konyhakész csirkecombokat félpuhára főzzük annyi sós-sáfrányos vízben, amennyi
jól ellepi. A hagymát felaprítjuk, 5-6 evőkanál olívaolajon megdinszteljük, majd
rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, és felöntjük 1 merőkanálnyival a csirke
főzőlevéből. Rátesszük a csirkecombokat, felöntjük annyi főzőlével, amennyitől
jó szaftos lesz, és fedő alatt további 20-25 percig főzzük. Az utolsó 5 percben
hozzáadjuk az aszalt szilvát is, elkeverjük, és jól összerotyogtatjuk.
Sáfrányos rizzsel, zöld olajbogyóval kínáljuk, aprított petrezselyemzölddel megszórva.
Megjegyzés: A
rizs főzéséhez fehasználjuk a megmaradt sáfrányos főzőlevet.
NÚ - 2018/nov.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése