2018. november 6., kedd

Aszalt szilvás csirke görög módra


Vagy inkább tesszaloniki módra, legalábbis ha hinni lehet Rick Stein-nak - és miért ne? Épp "elkaptam" a Tesszalonikiben forgatott műsorát, amiben elkészítette ezt az ételt. Csak alig néhány alapanyag van benne, egyszerűek és hétköznapiak - na jó, számunkra a sáfrány nem annyira hétköznapi, de azért nem is teljesen elérhetetlen ma már -, kicsit hasonlít a mi pörköltünkre, mégis azért teljesen más. Próbáljátok ki. 


Aszalt szilvás csirke görög módra

Hozzávalók (4 személyre):  8 csirkefelsőcomb, 1 csipet sáfrány, 3 hagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 20 dkg aszalt szilva, olívaolaj, só, bors, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A konyhakész csirkecombokat félpuhára főzzük annyi sós-sáfrányos vízben, amennyi jól ellepi. A hagymát felaprítjuk, 5-6 evőkanál olívaolajon megdinszteljük, majd rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, és felöntjük 1 merőkanálnyival a csirke főzőlevéből. Rátesszük a csirkecombokat, felöntjük annyi főzőlével, amennyitől jó szaftos lesz, és fedő alatt további 20-25 percig főzzük. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk az aszalt szilvát is, elkeverjük, és jól összerotyogtatjuk. Sáfrányos rizzsel, zöld olajbogyóval kínáljuk, aprított petrezselyemzölddel megszórva.

Megjegyzés: A rizs főzéséhez fehasználjuk a megmaradt sáfrányos főzőlevet.


NÚ - 2018/nov.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése