Karácsonyra is tökéletes lenne, de akár a közelgő szilveszteri bulira is elkészíthető. Szerintem sokkal inkább bejönne mindenkinek, mint egy nehéz, vajas-krémes sütemény...
Áfonyás
pohárdesszert
Hozzávalók (4
személyre): 25 dkg mascarpone, 25 dkg görög joghurt, 2-3 evőkanál porcukor, 1
vaníliarúd;
az áfonyás
réteghez: 35 dkg áfonya, 5 evőkanál cukor, ½ citrom leve;
továbbá: granola
(ropogós müzli), citromfűlevél, néhány szem friss vagy fagyasztott áfonya.
Elkészítése: Egy edényben világosra karamellizáljuk a
cukrot, rádobjuk az áfonyát, illetve rálocsoljuk a citromlevet, 5-6 perc alatt
készre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A mascarponét simára kavarjuk a
porcukorral meg a kivájt vaníliamagokkal, végül lazítjuk a görög joghurttal.
Öblös kelyhekbe rétegezzük a két krémet, tetszés szerint granolarétegeket is
közéjük iktatva. A tetejükre néhány szem gyümölcsöt teszünk, és citromfűvel
díszítjük.
Nagyon szép lett ez is. Csodálom a kreativitásodat. Áldott új évet kívánok neked és a családodnak.
VálaszTörlésKöszönöm, Ani! :) Isten gazdag áldása Titeket is kísérjen az új esztendőben! :)
VálaszTörlés