... pedig szinte csak maradékokból készült, illetve olyan alapanyagokból, amiket muszáj volt felhasználni, hogy végül ne kelljen kidobjam (a levesből kifelejtett csirkmáj). Amolyan last minute finomság volt, karácsonyra, és akkor készült, amikor azt hittem, már mindennel elkészültem, és már pakoltam össze a konyhát. Akkor fedeztem fel, hogy túl sok mindent kell félretennem, és a kész finomságok mellett, már nem fognak elfogyni: a levesben főtt hús és zöldség, a levesből véletlenül kimaradt csirkemáj, az előző napról megmaradt pörkölt stb.
Isteni finom húspástétom
Hozzávalók: 1 levesben főtt csirke mellehúsa, illetve a hátáról és nyakáról leszedett hús (25-30 dkg főtt csirkehús), 2 nagy evőkanálnyi maradék sűrű pörkölt, 1 csirkemáj, 2-3 tojás, 1 főtt sárgarépa, 1 darabka főtt zeller, 1 hagyma, 1 kezeletlen citrom héja, joghurt, só, bors, szerecsendió, gyömbérpor.
Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, a csirkemájat néhány perc alatt kevés vízben megpároljuk. A csontokról leszedett húst, az összedarabolt csirkemellet, a májat, a felvágott tojást, a pörköltet és a főtt zöldségeket konyhai robotgépbe tesszük, és simára dolgoztatjuk. Ezután hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, a lereszelt citromhéjat, az ízlés szerinti fűszereket, illetve 1-2 evőkanál joghurtot, és újra összedolgozzuk. Ha szükséges, további joghurtot adunk hozzá, de csak annyi kell, hogy a massza rémes, egyneművé váljon, nem szabad ellágyítani. Szükség szerint utánaízesítünk, és 1-2 óráig hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Másnap talán még finomabb is. Friss zöldségekkel kínáljuk.
NÚ - 2019.jan.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése