2019. április 17., szerda

Görög töltött tojás


A húsvétra fókuszálva egy újabb finom töltött tojás receptje következik. Nemrégiben is írtam - de amúgy nem lehet elégszer leírni - , hogy a töltött tojásra millióegy variáció létezik, bármit tehetünk bele, amit szeretünk, vagy ami van otthon. Az alábbiakban egy görögös töltött tojás receptje következik: csupa olyasmi került bele, ami a görög konyhának jellemző alapanyaga. Egy kis horiatiki (görög) salátát kínálva mellé, majd esetleg egy mennyei görög bárányos bográcsossal vagy egy görög módra elkészített báránysült által kísérve, kész görög lakomát csaphatunk anélkül, hogy elhagynánk otthonunk falait. :) 


Görög töltött tojás

Hozzávalók (4 személyre): 8 főtt tojás, 10 dkg feta sajt, 5 dkg kalamata olajbogyó, 2 evőkanál kapribogyó, 2-3 evőkanál görög joghurt, 1-2 teáskanálnyi a kapribogyó levéből, 1 kisebb cikk fokhagyma vagy 1 szál fokhagymalevél, 1-2 kaporágacska, bors.

Elkészítése: A tojásokat meghámozzuk és hosszában kettévágjuk. A sárgáját villával összetörjük, majd krémesre keverjük a joghurttal, illetve lazítjuk a kapribogyó levével. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt olajbogyót és kapribogyót, a finomra aprított fokhagymalevelet meg kaprot, illetve a kis kockákra vágott fetát, és lazán összeforgatjuk. A krémet betöltjük a tojásfehérjékbe, és olajbogyócsíkokkal, fetával, kaporlevéllel díszítjük. Kínálhatjuk görög saláta kíséretében is.

EK - 2019/4.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése