A húsvétra fókuszálva egy újabb finom töltött tojás receptje következik. Nemrégiben is írtam - de amúgy nem lehet elégszer leírni - , hogy a töltött tojásra millióegy variáció létezik, bármit tehetünk bele, amit szeretünk, vagy ami van otthon. Az alábbiakban egy görögös töltött tojás receptje következik: csupa olyasmi került bele, ami a görög konyhának jellemző alapanyaga. Egy kis horiatiki (görög) salátát kínálva mellé, majd esetleg egy mennyei görög bárányos bográcsossal vagy egy görög módra elkészített báránysült által kísérve, kész görög lakomát csaphatunk anélkül, hogy elhagynánk otthonunk falait. :)
Görög töltött
tojás
Hozzávalók (4
személyre): 8 főtt tojás, 10 dkg feta sajt, 5 dkg kalamata olajbogyó, 2
evőkanál kapribogyó, 2-3 evőkanál görög joghurt, 1-2 teáskanálnyi a kapribogyó
levéből, 1 kisebb cikk fokhagyma vagy 1 szál fokhagymalevél, 1-2 kaporágacska,
bors.
Elkészítése: A tojásokat meghámozzuk és hosszában
kettévágjuk. A sárgáját villával összetörjük, majd krémesre keverjük a
joghurttal, illetve lazítjuk a kapribogyó levével. Ezután hozzáadjuk a
feldarabolt olajbogyót és kapribogyót, a finomra aprított fokhagymalevelet meg
kaprot, illetve a kis kockákra vágott fetát, és lazán összeforgatjuk. A krémet
betöltjük a tojásfehérjékbe, és olajbogyócsíkokkal, fetával, kaporlevéllel
díszítjük. Kínálhatjuk görög saláta kíséretében is.
EK - 2019/4.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése