Egyszerű leves, ami bármilyen hússal elkészíthető; nekem akkor éppen pulykám volt, de a csirke vagy a disznó is kitűnő hozzá. Annyit azért vegyünk figyelembe, hoyg ha disznóból készítjük, sokkal több időt kell főnie a húsnak magában, zöldségek nélkül.
Pulykaraguleves
Hozzávalók (5-6 személyre): 40 dkg pulykacomb vagy -mell, 3
sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 30 dkg zöldborsó, 1 piros kápia paprika, 1
hagyma, 2 tojássárgája, 2 dl tejföl vagy sűrű joghurt, só, bors,
petrezselyemzöld, citromlé, olaj.
Elkészítése: A pulykahúst kis falatnyi darabokra vágjuk, és fehéredésig
pirítjuk kevés forró olajon. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárgarépát, és
1-2 percig együtt is pirítjuk. Ezután megsózzuk és megborsozzuk, majd felöntjük
kb. 2,5 liter vízzel. Miután fölforrt, beletesszük a finomra aprított hagymát,
meg a kis kockákra vágott petrezselyemgyökeret és kápiát, illetve, amikor
minden félpuhára főtt, hozzáadjuk a zöldborsót is. Amikor minden megpuhult,
szükség szerint vízzel kiegészítjük, felforraljuk, majd a levest félrevesszük,
és hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejföllel simára kavart tojássárgáját. Többé
nem forraljuk fel, hogy a tojás ki ne csapódjon. Ízlés szerint utánasózunk,
citromlével savanyítjuk, illetve megszórjuk aprított petrezselyemzölddel.
NÚ - 2019/MÁJ.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése