Sütőtökös-túrós pohárkrém
Hozzávalók (4
személyre): 50 dkg sült sütőtök, 1 teáskanál fahéj, 1-1 csipet szerecsendió és
ánizs, 40 dkg tehéntúró, 15 dkg joghurt, 2 tasak borbon vaníliás cukor, 2+5
evőkanál cukor, valamilyen savanykás lekvár vagy gyümölcskocsonya.
Elkészítése: A
sütőtököt villával összetörjük, hozzáadunk 2 evőkanál cukrot meg a fűszereket
és simára keverjük. A tehéntúrót jól eldolgozzuk a joghurttal, a cukorral meg a
vaníliás cukorral, és felhabosítjuk. A kétféle krémet csinos kelyhekbe
rétegezzük úgy, hogy közéjük savanykás lekvárrétegeket is teszünk. Nálam szederkocsonyával készült. Jól behűtve
kínáljuk.
EK - 2019/11
EK - 2019/11
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése