2019. október 12., szombat

Sütőtökös-túrós pohárkrém

Szinte hihetetlen, hogy úgy eltelik 2-3 hét, hogy észre sem veszem, hogy a blogra nem posztoltam semmit. Pedig lenne mit, és még csak arra sem foghatom, hogy hosszú időbe tlik a receptek megírása, mert vannak készleten készen megírt receptjeim. Csak a fotókat kell egy picit kipofozzam (pl. nevet írnom rájuk). De úgy látszik, hogy lassan 11 év után (október 18-án lesz 11 éve, hoyg elindítottam a blogot) már elveszítette kezdeti és az évek során folyamatosan tartó varázsát ez a tevékenység. Most már van sok egyéb, ami lefoglal. De természetesen, nem mondok le róla. Mégha ritkábban is kerülök ide. :) Éppen ezért máris hozok egy újabb receptet, ami éppen szezonális. :)



Sütőtökös-túrós pohárkrém

Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg sült sütőtök, 1 teáskanál fahéj, 1-1 csipet szerecsendió és ánizs, 40 dkg tehéntúró, 15 dkg joghurt, 2 tasak borbon vaníliás cukor, 2+5 evőkanál cukor, valamilyen savanykás lekvár vagy gyümölcskocsonya.

Elkészítése: A sütőtököt villával összetörjük, hozzáadunk 2 evőkanál cukrot meg a fűszereket és simára keverjük. A tehéntúrót jól eldolgozzuk a joghurttal, a cukorral meg a vaníliás cukorral, és felhabosítjuk. A kétféle krémet csinos kelyhekbe rétegezzük úgy, hogy közéjük savanykás lekvárrétegeket is teszünk. Nálam szederkocsonyával készült. Jól behűtve kínáljuk.

EK - 2019/11


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése