Vegán habcsók
Hozzávalók: 1 csicseriborsó-konzerv leve, 20-25 dkg (1 bögre) nyírfacukor vagy cukor, 1 teáskanál vaníliakivonat vagy 1 tasak vaníliás nyírfacukor, 2-3 csepp citromlé.
Elkészítése: A levet kézi mixerrel addig verjük, amíg jól kifehéredik, és már eléggé kemény lesz. Ekkor kezdjük el kanalanként hozzáadni a cukrot meg a vaníliát, és tovább verjük, amíg az összes cukrot beledolgozzuk. Végül beletesszük a citromlevet is, majd habzsákból halmokat nyomunk a sütőpapírra, és innen tovább, mint a rendes habcsóknál: 130 fokos sütőbe toljuk, de vissza is vesszük a hőt 110 fokra, és ezen a hőfokon, légkeveréssel sütjük-szárítjuk kb. másfél órán át. Időnként meg lehet nézni, mennyire száradt ki, lehet kevesebb idő is elég. Ha jónak ítéljük, nyitott ajtónál hagyjuk langyosra hűlni, majd ki lehet venni a sütőből, de a papírról csak akkor szabad levenni, amikor teljesen kihűlt.
Megjegyzés: Vanília helyett rumkivonattal vagy mandulaesszenciával is ízesíthető, illetve tetszés szerint ételfestékkel meg is színezhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése