2009. április 27., hétfő

Spenótos-sajtos rántotta

"étteremalakítás"

Semmi extra nincs ebben a gyors, de finom vacsorában, inkább azért készült, hogy elhasználjam a maradék kétmaréknyi spenótot. De amilyen hirtelen jött az ötlet, olyan gyorsan el is fogyott a végeredmény, mindenkinek nagyon ízlett.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítettem és átfuttattam benne néhány cikk apróra vagdalt fokhagymát. Ezután rögtön rádobtam a megmosott spenótot és néha megkavargattam, hogy minél hamarabb átforrósodjon. Közben tojást vertem fel, sóztam, borsoztam (a spenótot is), és amikor a spenót már jól összeesett, ráöntöttem. Néhol belekavartam, hogy egyenletesen dermedjen a tojás. A legvégén pedig, a nagylyukú reszelőn sajtot reszeltem rá, lefedtem a serpenyőt, majd elzártam a gázt. Pár perc múlva már tálaltam. Prózaian, hétköznapian (a kép is elég hevenyészett), friss kenyérrel és savanyú uborkával ettük.

EK - 2011/5

4 megjegyzés:

  1. Hú, ez isteni lehetett! :))

    Rántottában még nem ettem spenótot, de mindenhogyan szeretem. Majd legközelebb!
    Szuper ötlet.:)

    VálaszTörlés
  2. Egy rugóra járt az agyunk:))))
    És ugye, milyen finom volt???

    VálaszTörlés
  3. Trin, valóban finom volt! Még volt ilyen,hogy BeckZsuval majdnem egyszerre készítettünk hasonlót!:D

    VálaszTörlés
  4. Duende, eddig én sem csináltam ilyet, azóta is állandóan azon mérgelődök, hogy eddig hogy nem jutott eszembe. Feltétlenül próbáld ki és vidd bele a saját ötleteidet is!:)

    VálaszTörlés