2009. április 24., péntek

Nyakleves rucából

„étteremalakítás”

A nyaka sehogy sem talált oda. Nem is fért rendesen a tepsiben, csúnya is volt nagyon, úgyhogy egy hirtelen ötlettel és késmozdulattal levágtam. (Így aztán már gyönyörű kacsasültem lett (volna) – de erről majd máskor.) Nem tudtam mi lesz belőle, de ritkán dobok ki dolgokat, úgyhogy reméltem, ennek is megtalálom a felhasználási módját. (Az más dolog, hogy Férjecském jót nevetett, amikor meglátta a hűtőben sokat sejtető formáját!:P )

Szóval, tegnap odatettem főni a kacsanyakat és majdnem puhára főztem. Ekkor meghámoztam 3 szál murkot (sárgarépát), 1 kisebb paszternákot, de petrezselyemgyökér is jó helyette és felkockáztam. Amikor a zöldség majdnem puha volt, 4 szál újhagymát felkarikáztam és azt is beledobtam a levesbe. Már csak néhány percet főztem, ezalatt jó nagy marék spenótot apróra vágtam és beleszórtam a levesbe. Ez volt benne a „petrezselyemzöld”. Végül sóztam és tárkonyecettel picit pikánssá tettem.

EK - 2010/12

1 megjegyzés:

  1. Jó ötlet a spenót a levesbe! Duendénél sóskásat láttam, az is klassz!!
    És most legalább tudom, hogy a kacsa az a ruca-tényleg nem tudtam......

    VálaszTörlés