2009. április 23., csütörtök

Tojásos bárány

"étteremalakítás"



Múltkor írtam, hogy az egyik legfinomabb húsvét környéki étel, amit készíteni szoktunk, az a tojásos bárány. Húsvétkor nem volt alkalmam (=miből) elkészíteni, hiszen inkább sültet csináltam belőle, de az eheti hétfőn mégis ettem ilyet. A Lányokkal Melindáéknál maradtam keddig és hétfőn ez volt ebédre. Anyu készítette.

A bárányhúst (bármilyen jó hozzá) meg kell párolni. Végülis ugyanúgy fűszerezzük, készíjük, mintha sült lenne belőle, csak nem kell teljesen lefőzni a levét és nem kell lepirítani a tetejét. Amikor a hús megpuhult és a leve kellőképpen leredukálódott, jó sok tojást kell felverni, hozzákeverni még egy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet, sózni, borsozni, majd a húsra önteni. Jól összekeverni és hagyni, hogy a tojás megkössön. Nem szabad kiszárítani.
Puliszkával az igazi. Mi azzal ettük. És hordós savanyúkáposztával:

TAV. BŐS. - 2011.

2 megjegyzés: